Sivut

torstai 20. maaliskuuta 2014

Ukonilmoja ja shoppailua Münchenissä

Jatkoa edellisestä postauksesta!

Hellesää jatkui, kun karautimme Volvolla Innsbruckista Müncheniin. Majoituimme Thalkirchenin leirintäalueelle (17,90 euroa/yö), josta on hyvät kulkuyhteydet keskustaan. Perille päästyämme kasailimme teltan ja hetken päästä koimme massiivisen raekuuron, jota pakenimme leirintäalueen katokseen. Rakeet olivat oikeastaan jääkimpaleita, sillä ne olivat halkaisijaltaan noin 5-senttisiä.

Nämä taivaan jääpalat tulivat siinä mielessä kuin tilauksesta, että olimme juuri pähkäilleet, miten saisimme jäähdytettyä olutta. Raekuuro toi ratkaisun: kuuron päätyttyä keräsimme nurmikolta jäärakeita vatiin ja laitoimme oluet jäähtymään niiden sekaan. Näppärää!


Tapasimme Münchenissä vanhempani, jotka olivat asuntoautolla kiertelemässä Eurooppaa. Sompailimme muutaman päivän ajan yhdessä kaupungilla, shoppailimme ja istuimme iltaa leirintäalueella. Shoppailu oli tällä Münchenin-visiitillä aktiviteettien keskiössä, ja saimmekin hankittua kaikenlaista tarpeellista ja muuten vain kivaa suhteellisen edullisesti. Kaupoissa kun sattui olemaan juuri tuolloin alennusmyynnit. Münchenistä jäi tällä reissulla vähän mitäänsanomaton mielikuva, mutta kuitenkin sellainen olo, että sinne voisi joskus palata takaisin tutkimaan kaupungin mahdollisuuksia tarkemmin. Näin tulikin tehtyä pari vuotta myöhemmin.

Helteen tuomat ukkoset näyttivät voimansa öisin ja koko maa tutisi teltan alla ukkosen ravistellessa kaupunkia. Vastaavia ukonilmoja en ole toistaiseksi muualla Euroopassa kokenut. Kolmen yön jälkeen jätimme Münchenin ja Saksan taaksemme, kun suuntasimme kohti Prahaa.

Matka jatkuu seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti