Sivut

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Komea ja edullinen Praha

Jatkoa edellisestä postauksesta!

Lähdimme Münchenistä matkaan sateen saattelemina, ja aamukahvitkin jäivät rytäkässä juomatta. Edessä oli taas nelisensataa ajokilometriä. Pysähdyimme matkalla Regensburgiin kahville, mutta jotenkin ajauduimme syömään pihvit pelkän kahvinjuonnin asemesta. Jenkkityylisen Sam Kullman’s Dinerin pihvit olivat mehevät eikä hintakaan päätä huimannut (200 gramman pihvin sisältävät ateriat maksoivat 13,90 € ja 14,90 €).


Saavuimme Sokolin leirintäalueelle illansuussa. Juuri ennen leirintäaluetta näimme kadulla auton ilmiliekeissä – yksi erikoisista kokemuksista, joihin olen matkoillani törmännyt. Erikoista oli myös Tšekeissä tankkaaminen: bensiksen työntekijä allekirjoitti jokaisen kuitin käsin ja löi kuitteihin leimat. Kommaripuuhastelun peruja, kenties.


Tšekki ei ole ottanut käyttöön euroa, joten vaihdoimme rahaa leirintäalueen respassa. Saimme respasta myös kartan, josta tarkistimme seuraaviksi öiksi meille varatun hostellin sijainnin. Veljeni liittyi seuraamme seuraavana päivänä, ja hän oli järjestänyt meille majoituksen hostelli Condor I:stä loistavalta paikalta vanhasta kaupungista. Hostelliin majoittumisen ajaksi säilöimme auton parkkiin lentokentälle.


Praha oli juuri niin kaunis, tai ehkä vielä kauniimpi, kuin olin etukäteen kuvitellut. Koristeellisia ja komeita vanhoja rakennuksia oli korttelikaupalla. Päämäärättömän kiertelyn ja arkkitehtuurin ihastelun lisäksi kävimme esimerkiksi Medieval Torture Museumissa, Prahan linnassa, jokiristeilyllä, ja tietysti Hard Rock Cafessa. Syöminen oli joka paikassa edullista ja ruuat herkullisia, ja maailmankuulu tšekkiläinen olut oli totta kai halpaa ja hyvää. Englannilla pärjää Prahassa kohtalaisen hyvin. Kaiken kauniin ja hyvän ohella kiinnitin huomiota myös siihen, että Prahan kaduilla oli todella siistiä – ei roskan roskaa juuri missään. Plussaa siitä.

Viivyimme Prahassa neljä päivää, mutta olisimme viihtyneet helposti pidempäänkin. Praha onkin yksi niistä kohteista, joihin haluan vielä joskus palata takaisin. Tšekeistä suuntasimme takaisin Saksaan kohti paikkaa, johon jäin koukkuun saman tien.

Matka jatkuu seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti