Sivut

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Countdown: 16 yötä lähtöön

Vihjaisin aiemmin pariin otteeseen kesän reittisuunnitelmasta ja kirjoitin yleisesti reitin suunnittelusta. Nyt lähtöön on reilut pari viikkoa ja alan hiljalleen tuntea, että loma on kuin onkin lähestymässä. Jonkinlainen aihio matkan suunnasta on ollut ajatuksissa jo keväästä asti, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin tien päällä. Näillä näkymin reitti tulee mutkittelemaan seuraavasti.


Berliini on reitillä kummallinen kohde Krakovan ja Münchenin välissä, mutta siksakille on syynsä. Siitä lisää myöhemmin.


Kesän matka on yhdistelmä tuttua ja uutta. Romantische Straßea on tullut ajettua aiemminkin ja Venetsian kanavat on nähty jo kertaalleen. Toinen kerta ei ole haitaksi kummankaan kohdalla, niin kaunista katseltavaa ne ovat molemmat. Uusia yöpymispaikkakuntia tämänhetkisessä suunnitelmassa ovat Riika, Varsova, Krakova, Leipzig, Iseo, Füssen, Fulda, Celle ja Hampuri.

Historiapainotteisella aielistalla ovat Auschwitz, Berchtesgadenissa sijaitseva Kotkanpesä, Neuschwansteinin linna ja Cellen keskitysleiri. Neuschwansteinin lisäksi matkalle osuu taatusti muitakin komeita linnoja, mutta niitä mietitään sitten matkan varrella ilman sen suurempia etukäteissuunnitelmia.

Kamojen kasailunkin voisi jo aloittaa tositarkoituksella. Teltta ja uudet makuualustat ovatkin lojuneet olohuoneen nurkassa huhtikuusta asti – mitäpä niitä kaappiin laittamaan, lomahan on ihan kohta. Huhtikuussa edeltävä lause oli todellista optimismia, mutta näin pari viikkoa ennen lomaa se alkaa jo puolustaa paikkaansa. Leirielämä, täältä tullaan!

Miltä reitti vaikuttaa? Minne ravintolaan menisitte Krakovassa, Varsovassa tai Leipzigissa? Mihin majoittuisitte Lago d'Iseon rannalla? Mitä haluaisitte nähdä Hampurissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti