Sivut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Brunssi Hannibalissa, Berliinin muurin muistomerkki ja Mauerpark

Sunnuntai alkoi Berliinissä mitä parhaalla tavalla: tuhdilla aamiaisbrunssilla. Ilmeisesti Cafe Morgenlandin brunssin hehkutus joka blogissa ja lehdessä on tehnyt tehtävänsä, sillä tungoksesta päätellen sinne olivat tunkeneet suunnilleen kaikki kynnelle kykenevät. Me kävelimme suosiolla ryysiksen ohi, sillä pari reissua sitten Morgenlandissa nautittu ateria ei todellakaan vakuuttanut meitä paikan keittiön tasosta. Baarina Morgenland oli toki mukava tuolloinkin. Voi hyvin olla, että keittiössä on tapahtunut suuri muutos tuon meidän pari vuotta sitten tapahtuneen käyntimme jälkeen ja viimeaikaiset kehut ovat ansaittuja. Asian selvittäminen jonottamalla brunssia sadan muun nälkäisen kanssa ei kuitenkaan kiinnostanut.


Me suuntasimme sen sijaan brunssille Hannibaliin (Wiener Straße 69), joka Morgenlandin tavoin on myös baarina mukavan rento ja ennen kaikkea edullinen. Hannibalin noutopöytäbrunssi maksoi vaivaiset 8 euroa! Tavalliseen tapaan kahvi ja muut juomat eivät kuuluneet tuohon hintaan. Brunssilla oli tarjolla kaikkea mahdollista ja vähän päälle – kyseessä oli suoranainen notkuva herkkutaivas. Mikä parasta (ei niinkään ravintolan kannalta vaan meidän), ravintolassa ei ollut asiakkaita nimeksikään. Saimme aloitella syömisen aivan keskenämme, mutta herkutteluhetkemme aikana paikalle eksyi sentään muutama muukin ruokailija. Mikäli brunssittelu kiinnostaa, suosittelen lämpimästi testaamaan Hannibalin sunnuntaibrunssia.
Päivämme jatkui Berliinin muurin muistomerkillä (Gedenkstätte Berliner Mauer), joka sijaitsee historiallisella paikalla Bernauer Straßella. Muistomerkillä on muun muassa pystyssä pitkä pätkä aitoa ja alkuperäistä Berliinin muuria, runsain mitoin tietoa sisältäviä infotauluja, äänitteitä ja paikalla seisseiden rakennusten perustuksia. Meillä ei ollut muistomerkille mennessämme käsitystä paikan massiivisuudesta vaan luulimme, että tämä nähtävyys olisi suoritettu nopealla pyrähdyksellä. Väärässä olimme. Meillä kului muistomerkillä kauan aikaa kiinnostavaan historiatietoon tutustumisessa ja jo pelkkä muistomerkin läpi käveleminen kesti tovin. Vierailukohteena paikka on hyvin mielenkiintoinen ja informatiivinen, jos vain historia kiinnostaa. Suosittelen tsekkaamaan! Muistomerkille ei ole pääsymaksua.

Muurin jäänteiltä päästyämme kävelimme Mauerparkin kirpputorille. Tämä luultavasti Berliinin tunnetuin kirppis on avoinna joka sunnuntai kello 8–18. Paikalla meno on rentoa ja myynnissä on jos jonkinmoista härpäkettä. Me menimme paikalle vain katselemaan ja kiertelemään sekä aistimaan tunnelmaa, emme niinkään ostoksille. Kirppiksen ulkopuolella puistoalueella oli paljon jengiä viettämässä kesäistä sunnuntaipäivää nurmikolla grillaillen tai muuten vain notkuen. Istuskelimme itsekin jonkin aikaa kivipaasien päällä auringonpaisteesta nauttien. Paikalla oli myös jonkin verran katusoittajia ja muita esiintyjiä puistokansaa viihdyttämässä.
Iltasella keskityimme meksikolaistyyppiseen ruokaan nauttimalla ensin nachoannoksen Treinta y seis -nimisen paikan terassilla (Falckensteinstraße 42) ja myöhemmin taco- ja quesadilla-annokset taqueriassa nimeltä Ta’Cabrón (Skalitzer Straße 60). Jälkimmäinen paikka oli pikkuruinen ravintola, jonka seinät oli maalattu kirkkain värein – vähän niin kuin Meksikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti