Sivut

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Ostoksia Schloßstraßella, pällistelyä akvaariossa

Viimeinen päivämme Berliinissä sisälsi vilunväristyksiä. Kulutimme iltapäivällä aikaa Berlin Aquariumissa, joka on Zoologischer Gartenin yhteydessä. Ne kammottavat hyönteiset sojottavine tuntosarvineen, hrrrr! Kalat, käärmeet ja sammakot sen sijaan aiheuttivat vain ihastusta (no okei, eivät ehkä ne kaikkein rupisimmat sammakot).Päivä alkoi pienellä säätämisellä, kun laukkumme ei mahtunutkaan säilytykseen Alexanderplatzin asemalle. Ajattelimme, että laukku olisi helppo napata sieltä mukaan matkalla kentälle, mutta pieleen meni. Söimme aamiaista asemalla sijaitsevassa Backwerkissä ja tarkistimme vielä sen jälkeen, olisiko käynyt tuuri ja joku säilytyslokeroista olisi vapautunut. Eipä ollut. Emme viitsineet lähteä takaisin hotellille kyselemään, josko sittenkin voisimme jättää laukun sinne, joten veimme sen Hauptbahnhofille. Sinänsä se ja sama, sillä sieltäkin pääsimme kätevästi bussilla lentokentälle.

Laukusta päästyämme kävimme kiertelemässä kauppoja aseman tienoilla Schloßstraßen ostoskadulla (U Rathaus Steglitz). Globetrotterista tarttui matkaan jotakin pientä, mutta muuten tyydyimme pelkkään tavarapaljouden katseluun. Viimeiset dönerit täytyi toki ahmaista kitusiin ennen akvaarioon lähtöä.


Lentokentällä mietin, että tämä saattoi oikeasti olla viimeinen kerta kun käyn Tegelillä. Uuden Willy Brandt -lentoaseman (Flughafen Berlin-Brandenburg Willy Brandt) avajaispäivää ei tosin ole vieläkään ilmoitettu. Tämän vuoden puolella avajaiset eivät joka tapauksessa ole, mutta en minäkään ole näillä näkymin menossa Berliiniin enää tänä vuonna. Tegelille lentäminen on alkanut tuntua samalta kuin saapuisi kotiin. Tuo nukkavieru ja palveluiltaan ankea lentokenttä on alkanut tuntua sympaattiselta. Ilmiselvästi olen viihtynyt Berliinissä joka reissulla niin hyvin, että kotoisa fiilis iskee jo lentokentällä. Berliiniin on aina mukava palata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti