Sivut

maanantai 11. marraskuuta 2013

Kävelykierros Little Venicessä ja Camden Lock Market

Neljäs aamu Lontoossa valkeni aurinkoisena ja helteisenä. Koska emme olleet vielä kävelleet tarpeeksi (!), suuntasimme metrolla Warwick Avenuen asemalle Mondon Lontoo-oppaan vinkkaamalle kävelylle Little Veniceen ja Regent’s canalin varteen. Päivän ohjelmaksi tämä oli loistava, joten en voi taas kuin kiittää mondolaisia hyvistä vinkeistä.

Nautimme ennen varsinaisen kävelyn aloittamista aamiaista ihastuttavassa Cafe Lavillessa, jonka alla kanava kulki tunnelissa. Tankkauksen jälkeen kävelimme kanavan vartta Camdeniin saakka. Matkalla oli jos jonkinlaista venettä, niin kaunista ja rähjäistä kuin vähemmän kaunista ja yhtälailla rähjäistä. Kävelykierroksen jälkeen kiertelimme lähes koko loppupäivän Camden Lockin markkinoilla.
Päivä oli todella kuuma, joten yritimme viilentyä jääkylmällä siiderillä sisustukseltaan mukavan rouheassa the Cubanissa. Vinkkasinkin paikasta jo aiemmin täällä. Hankin markkinoilta itselleni sormuksen ja topin, ja sukulaispojallekin tuli ostettua tuliaisia. Camden Lockista löytyy varmasti kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta ilman ostamisvimmaakin markkinat ovat vierailun arvoiset. Säpinää on sopivasti ja katseltavaa ja maisteltavaa riittää.
Ainakaan kaikkia paikallisia Camden Lockin markkinat eivät kuitenkaan viehätä. Illallisella Chop chop noodle barissa uusi paitani sai kehuja paikalla olleelta pariskunnalta, mutta kun kerroin sen ostopaikaksi Camdenin markkina-alueen, pariskunta nyrpisteli neniään. On tietysti ihan luonnollista, että osa paikallisista välttelee pahimpia ryysiksiä ja turistipyydyksiä, oltiin missä päin maailmaa hyvänsä. En minäkään jaksa innostua jostakin Helsingin tuomiokirkosta tai Imatrankosken kuohuista samalla tavalla kuin ensimmäistä kertaa ne nähdessäni.
Little Venicen ja Regent’s canalin varren kävelykierros sekä Camdenin markkinoilla pyöriminen olivat ehkä parasta koko Lontoon-vierailussa. Päivä oli vain kaikin puolin onnistunut aamiaisherkkuja ja säätä myöten. Päivä – ja oikeastaan koko viikko Lontoossa – oli niin helteinen, että oikein nauratti ajatella Britteinsaarten kuuluisaa vaihtelevaa säätä. Meillä kävi tuuri, sillä kesä oli Lontoossa ilmeisesti poikkeuksellisen lämmin ja vähäsateinen.

Pidättekö te markkinahumussa kiertelemisestä ja jokiveneiden ihailemisesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti