Sivut

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kanaalin ali herkulliseen aasialaiseen

Matka Pariisista Lontooseen taittui sutjakasti Eurostarin kyydissä. Nopea juna sujahti tunnelista toiseen, kunnes olimmekin jo nummien täyttämillä Britteinsaarilla. Aikaa kului vain hieman yli kaksi tuntia. Junamatka oli muuten tavanomaisen miellyttävä, mutta tunnelien vuoksi korvat olivat hätää kärsimässä. Ne humahtivat lukkoon tämän tästä.Olimme perillä St. Pancras Internationalin asemalla illalla seitsemän jälkeen. Aivan ensimmäiseksi täytyi tietysti hankkiutua eroon kantamuksista, joten suunnistimme suoraan hotellille.

St. Pancrasin yhteydessä on paikallisliikenteen asema King’s Cross, josta pääsee kätevästi heilahtamaan metrolla eri puolille kaupunkia. Meidän ei kuitenkaan tarvinnut enää jatkaa junalla, sillä kovin kauas asemalta ei tarvinnut raahautua. Kuten hotellin nimestä voi päätellä, Tune Hotel Kings Cross sijaitsee aivan King’s Crossin aseman lähellä. Konseptihotellissa täytyy maksaa kaikesta erikseen, mutta Lontoon hotellien ökyhinnat huomioon ottaen tämä siisti ja moderni hotelli oli loistava valinta. Netin toimivuudessa oli alkuun vähän haasteita, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta: samanlaista säätöä tuntuu olevan paikassa kuin paikassa. Olimme erittäin tyytyväisiä majoitukseen.
Hotelliin kirjautumisen jälkeen suunnistimme läheltä bongaamaamme nettikahvilaan. Kävimme varotoimenpiteenä kopioimassa järjestelmäkameran kuvat muistitikulle. Jäätävän hitaan tietokoneen kanssa säätämisestä päästyämme alkoikin olla jo huutava nälkä. Chop chop noodle barista (3 Euston Road) sai niin loistavaa aasialaista mättöä sopuhintaan, että kävimme samassa paikassa viikon kuluessa vielä toistamiseen. Arvata saattaa, että rehvakkaiden annosten tuhoamisen jälkeen oli vuorossa sänkyyn kaatuminen.

Seuraavina päivinä oli jälleen luvassa ankaraa turisteina heilumista. Olin ollut Lontoossa viimeksi noin 15 vuotta aiemmin, ja silloinkin vain päivän pyrähdyksen verran. Siispä odotin innoissani, että pääsisimme kiertelemään kaupunkia tällä kertaa vähän enemmän. Paremmalle puoliskolle tämä oli ensimmäinen kerta Lontoossa. Nähdystä ja koetusta infoa ja kuva-aineistoa seuraavissa kirjoituksissa, stay tuned.

2 kommenttia:

 1. Tosi kätevä tuo kanaali! Oon vähän suunnitellu jos poikkeais kans Pariisissa nyt Englannissa ollessani.

  oddteahouse.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Matka kanaalin ali taittuu nopeasti. Pariisissa on paljon nähtävää ja omalaatuinen, mukavan hipsteri tunnelma. En keksi parempiakaan sanoja tähän hätään tunnelmaa kuvaamaan. Mulle jäi kaupungista hyvä fiilis.

   Poista