Sivut

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Sadetta ja altbieriä Düsseldorfissa

Düsseldorf oli iloinen yllätys, vaikka enpä minä mitään huonoa tältä saksalaiskaupungilta odottanutkaan. Näppärän kompakti kaupunki oli hyvä aloituspaikka puolison kanssa tehdylle kesälomareissulle.

Reinin varrella on terassien loppumaton ketju. Taustalla näkyy kaupungin maamerkki, Rheinturm Düsseldorf, 240 metriä korkea televisio- ja radiotorni.

Lähdimme matkaan kesäkuun lopussa Helsingistä, josta lensimme Kööpenhaminan kautta Düsseldorfiin. Düsseldorfin lentokentältä pääsimme kätevästi junalla päärautatieasemalle. Olimme varanneet majoituksen kolmeksi yöksi kävelymatkan päästä asemalta, joten käpöttelimme rinkkoinemme majapaikkaan ja kirjauduimme sisään.

Yöpaikkamme oli sympaattisen ja kielitaitoisen pariskunnan pitämä Gästehaus Grupello (Grupellostraße 4). Jaettu kylppäri oli erinomaisessa kunnossa eikä huoneessakaan ollut mitään valittamista. Majatalo pidettiin siistinä ja hintaan kuulunut aamiainen oli maistuva. Voisin ehdottomasti yöpyä Grupellossa uudelleen!

Tyhjä hetki torilla.

Ensimmäisenä iltana tuli käytyä drinkkibaari MaiTaissa, jonka cocktaillista oli laajuudeltaan vaikuttava. Muuten kulutimme aikaamme päämäärättömän kävelyn lisäksi döner-lautasten äärellä ja terassilla altbieriä maistellen. Altbier, lyhyemmin alt, on Düsseldorfissa ja Reininmaan alueella kehitetty oluttyyppi. Se tarjoillaan yleensä noin kahden desin laseissa, eli mistään jättituopeista ei ole kyse. Erimerkkisiä alteja on Düsseldorfissa tarjolla runsaasti (esim. Uerige, Frankenheim, Kürzer, Diebels ja Schumacher), ja merkeillä on omia panimoravintoloita. Kürzerin panimoravintola oli ehdoton suosikkini sisustuksen ja itse oluen vuoksi. Tuli todistettua, että maussa voi olla paljonkin eroa merkkien välillä. Mutta se oluttietoudesta!Düsseldorfissa oli harjoitettava pakon edessä myös pientä kaupoissa kiertelyä, koska sää ei ihan vastannut optimistin rinkkaan pakkaamaa sisältöä. Pitkähihaisille paidoille oli käyttöä vesisateessa kylpevässä, noin 15-asteisessa kaupungissa. Emme kuitenkaan antaneet sateen haitata, vaan kiskoimme susirumat sadeviittamme niskaan.

Saimme Grupellosta turistiopaskirjasen, johon oli laadittu omatoimituristien iloksi Düsseldorf tunnissa -kierros. Kävelimme kierroksen läpi toisena lomapäivänämme sitkeästä sateesta huolimatta. Ei mennyt ihan tunnissa kaikkine pysähtelyineen. Kiertelimme torilla, kävimme syömässä hollantilaiseen tyyliin ranskalaisia majoneesilla ja joimme cappuccinoa italialaiskahvilassa. Kolmantena päivänä halusimme jo jotain ei-pikaruokamaista sapuskaa, joten turvauduimme turistien kansoittamalta (joskin ihan kivalta sellaiselta) ravintolakadulta bongaamamme espanjalaisravintolan tapaksiin.

Hafenin vinksahtaneita taloja.

Pääsimme Düsseldorfissa mukavasti lomailun alkuun ottamalla rennosti, kävelemällä ympäri kaupunkia, risteilemällä Reinillä, ihmettelemällä joka puolella pyöriviä hilpeitä polttariseurueita ja istuskelemalla kivoissa ravintoloissa. Kaupungista löytyy ravintoloita, baareja ja pubeja älytön määrä, ja jos shoppailu kiinnostaa, ostosmahdollisuudet ovat loistavat aina luksusmerkkejä myöten. Myös arkkitehtuurissa on näkemistä: vanhan kaupungin rakennusten lisäksi ihasteltavaa löytyy Hafenin alueen veikeistä rakennuksista.

Veikkaan, että tämä ei jäänyt viimeiseksi kerrakseni Düsseldorfissa. Sen verran mukavaa oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti