Sivut

lauantai 25. elokuuta 2012

Turrena Münchenissä

München, tuo olutterassien ja panimoravintoloiden mekka. Olen käynyt siellä matkaseurani kanssa aiemminkin, mutta tänä kesänä päätimme heittäytyä kunnolla turisteiksi. Turreilu kun tuntui muutenkin olevan tämän kesän matkamme teema.

Mitä sitten kuuluu kunnon turistin päivään Münchenissä? Ohjelma voi olla vaikkapa seuraavanlainen.

 

Pakkaudu heti aamupäivällä lievittämään ostoshuumaa jenkkituristien sekaan Hard Rock Cafeen Rock Shopiin. Sieltä saa kivoja t-paitoja. Ole kuitenkin varovainen, ettet saa HRC-paitojen keräilytartuntaa. Tartuntavaara on erityisen suuri, jos olet mies.


Selviydyttyäsi HRC:ssa tungeksivista kanssaturisteista ja ostettuasi itsellesi t-paidan voit lantustaa tappamaan jalkasi tekniikkamuseoon (Deutsches Museum). Sieltä löytyy aivan kaikkea tekniikkaan liittyvää, ja sitä kaikkea on aivan liikaa. Ota askelmittari mukaan. Kuusi kerrosta näyttelyesineitä ja olet takuuvarmasti väsynyt. Suosittelen seuraamaan jonkin museossa pidettävistä esityksistä. Ainakin korkeajännitteeseen liittyvä demonstraatio on vaikuttava.Lepoa huutavat jalkapohjasi joutuvat työskentelemään vielä hetken, kun tunteja kestäneen museovierailun jälkeen tallustat takaisin HRC:ta kohti ja tuppaudut sisään Hofbräuhausin ovista. Tilaa siellä suosiolla litran tuoppi (Maßbier) tainnuttamaan pahin jano, niin muutkin turistit tekevät. Tilaa oluen kylkeen iso suolarinkeli (Bretzel). Rinkelin hinta on yhtä suolainen kuin sen pinta, mutta kyseessä on perinteinen turrejuttu, joten älä kitsastele. Rinkeli on hyvää ja sopii loistavasti oluen kanssa.

Hofbräuhausissa voit yhtyä lauluun, kun kovaääninen torviryhmä kajauttaa juomalauluja. Voit myös sosialisoitua muiden turistien kanssa istumalla samaan pöytään, vaikka tilaa takuulla olisi muuallakin. Baari on järjettömän kokoinen.


Hofbräuhausin jälkeen voit tainnuttaa jäljellä olevan janon maistelemalla vertailun vuoksi kilpailevaa Augustiner-olutta. Kuten tavallista, tunnistat sitä tarjoilevat ravitsemusliikkeet Augustiner-logoilla varustetuista aurinkovarjoista ja valotauluista. Matkalla Augustiner-tuopin ääreen voit kuunnella keskustan kävelykaduilla musisoivia katusoittajia.

Seuraavana päivänä voit elvyttää oloasi hurauttamalla metrolla Universität-asemalle ja kävelemällä sieltä Englischer Garten -puiston kiinalaiselle tornille (Chinesischer Turm). Jos vieläkin on jano, voit tempaista tornin luona olevassa ulkoilmaolutravintolassa (Biergarten) tuopillisen ja huikopalaksi makkaran (Bratwurst). Makkarahan on lähestulkoon saksalaista perinneruokaa.Sapuskoinnin jälkeen voit nauttia Englischer Gartenin kauniista kävelyreiteistä. Kävele pohjoiseen kohti puistossa sijaitsevaa Kleinhesseloher-järveä. Vuokraa siellä polkuvene ja sotke sillä pieni lenkki järvellä. Myös järven rannalta löytyy olutterassi, joten voit halutessasi jatkaa päivää jo tutuksi tulleen kaavan mukaan. Jos olut ei enää maistu, voit suunnata takaisin keskustaan ja hyökätä ostosapajille. Kauppoja ja ostettavaa riittää. Ostoksilla pamppailun jälkeen bissekin saattaa kummasti taas houkutella.

Münchenin ruusut ja risut:
  • Plussat: luontoa keskellä kaupunkia, hyvät ostosmahdollisuudet, paljon museoita, toimiva julkinen liikenne
  • Miinukset: kalliimpaa kuin entisen Itä-Saksan puolella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti