Sivut

perjantai 2. joulukuuta 2011

Joulustressi, mitä se on?

Olen todennut jo aikaa sitten, että paras tapa viettää joulua on olla kokonaan viettämättä sitä lähteä mahdollisimman kauas kotoa. Motivaattoreita ei tarvitse kaukaa hakea. Päällimmäisinä tulevat mieleen lämpimämpi sää ja joulun valmisteluista luistelu.

Jälkimmäiseen en tosin syytä tarvitse, sillä luistelen niistä muutenkin.

Olen jälleen tänä vuonna ihmetellyt jouluhössötyksen runsautta. On joulusiivousvinkkiä, lahjavinkkiä, jouluruokareseptejä ja muita ohjeita lehdet pullollaan. Ja tietysti rentoutumisvinkkiä joulustressin purkamiseksi.

Kerrankin muutama vapaapäivä (tänä vuonna tosin pelkkä tapsa) ja nekin pitäisi tuhlata stressaamiseen? Ei kiitos. Tässä siis vielä yksi vinkki: lopettakaa se hössöttäminen ja jättäkää koko joulu väliin, jos se kerran on niin työläs valmisteltava.

Kamat kassiin ja reissuun. Voiko helpompaa joulua olla? Lahjojen ostamisenkin voi unohtaa. Mikä helpotus!

Olen muutamana vuonna ratkaissut joulunvietto-ongelmat lähtemällä etelän lämpöön. Olisin lähtenyt nytkin, mutta valitettavasti työt haittaavat elämää. Mikään ei hakkaa muistoa jouluaatosta uima-altaalla päiväntasaajan tietämillä. Kookosta lipitellessä ja aurinkoa ottaessa ei ollut ikävä Suomen jäätäviä pakkasia ja metrisiä kinoksia. Suosittelen!

Eipä silti, mikäs niitä kinoksia katsellessa, kunhan ei vain tarvitse hössöttää. En ajatellut aloittaa joulusta stressaamista tänäkään vuonna. Sen sijaan lunta saattaa ollakin luvassa, sillä käväisen jouluviikonloppuna Pohjois-Karjalassa. Susirajan näkymistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti