Sivut

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Aamiaista Cafe Avrilissa, vakoilulaitteita Stasi Museumissa

Saavuimme Berliiniin keskiviikkona 28.5. Lento oli aikaisin aamulla, kuten niin monesti aiemminkin. Berliinissä aamulennoissa on puolensa: kentältä on helppo suunnistaa suoraan herkullisen aamiaisen ääreen. Näin teimmekin, tosin ensin heitimme laukun hotellille säilytykseen odottamaan iltapäivän sisään kirjautumista.

Aamiaispaikaksi valikoitui monesta lähteestä bongattujen kehujen ja sijainnin vuoksi Cafe Avril (Graefestraße 83). Hotellilta oli sopivan lyhyt matka kävellä vesisateessa aamupalaherkkujen ääreen. Lohen ystäville suosittelen paikan nimikkoaamiaista, annosta Avril Frühstück (9,50 €). Ei loppunut kala eikä mikään muukaan kesken!


Aamuähkyjen jälkeen suunnistimme Stasi Museumiin (Ruschestraße 103). Meidän on ollut tarkoitus vierailla museossa monta kertaa, mutta se on aina jäänyt. Liekö sateen syytä (tai ansiota), että vihdoin saimme raahauduttua paikalle. Mieleeni jäivät tarinat yksittäisten ihmisten kohtaloista Stasin vainojen kohteena, esillä olleet kekseliäät vakoilulaitteet ja aikakaudelta säästetyt huoneet kalusteineen ja laitteineen.

Museosta suoriuduttuamme väsymys voitti ja oli pakko lähteä hotellille ottamaan pienet tirsat. Virkistäytymisen jälkeen kävimme shoppailemassa kemikalioketju Rossmannin valikoimista kaikenlaista pientä ja tarpeellista. Seuraavaksi suuntasimme matkan ensimmäisille huurteisille tunnelmalliseen Kirk bariin (Skalitzer Straße 75), jossa soi pehmeä jazz. Illalliseksi nautimme aasialaista Reis & Nudeln -nimisessä paikassa (Skalitzer Straße 105). Kahden ison nuudeliannoksen, oluiden (2 kpl) ja mojitojen (3 kpl) lopputulema oli 32 euroa – ei paha hinta mielestäni.

Jaksoimme illallisen jälkeen riekkua Kreuzbergin varhaisyössä vielä hetken aikaa Alibissa (Oranienstraße 166), mutta sitten täytyi luovuttaa väsymyksen edessä. Tallustelimme pimeässä ja sateisessa illassa takaisin hotellille vatsat täysinä ja päät kepeinä suosikkikaupunkimme Berliinin aina niin viihtyisästä tunnelmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti