Sivut

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Gärten der Welt ja Berlin Craft Beer Fest 2014

Aloitimme Berliinissä perjantain aamiaisella Hepcats' cornerissa (Schinkestraße 14). Maistuvan aamiaisen jälkeen tallustelimme täysin vatsoin hotellimme vieressä Maybachufer-kadulla perjantaisin ja tiistaisin järjestettäville turkkilaisille markkinoille. Ei tullut ostettua mitään, mutta kaikenlaista tavaraa ja herkkuja olisi ollut kaupan. Kirsikat jäivät vähän harmittamaan, niitä kun olisi saanut edullisesti, mutta vatsa ei antanut myöten ahtaa enää yhtään lisää täytettä.
Turkkilaisilta markkinoilta lähdimme ihastelemaan maailman eri puutarhatyylejä Gärten der Weltiin. Kävelyä kertyi sen verran paljon jo menomatkalla, että kohtuullisen hyviksi kävelykengiksi kuvittelemani ballerinat saivat osakseen yhden jos toisenkin ruman sanan kierroksen päätteeksi. Nuo pirulliset kengät hankasivat jälleen kerran jalkani rikki ja saivat sen ansiosta viimeisen tuomion nimeltä vikaostos.
Gärten der Weltistä jäivät erityisesti mieleen labyrintissa seikkailu, kiinalaisen puutarhan komeat rakennukset ja korealaisen puutarhan solisevat purot. Alue on suuri ja siellä on paljon penkkejä ja muita levähdyspaikkoja, joten puutarhassa voi halutessaan vaikka syödä eväitä. Pelkästään eri puutarhojen kiertämiseen saa helposti kulumaan muutaman tunnin.

 Illemmalla nappasimme Warschauer Straßen asema-imbissiltä sämpylät menomatkalla Berlin Craft Beer Festiin. Nämä festarit olivatkin vähän rosoisemmassa paikassa, sillä festivaalialueen rakennuksista osa taisi hädin tuskin pysyä pystyssä. Asiasta sen tarkemmin tietämättä veikkaisin, että ilmeisesti kyseessä oli jonkinlainen vanha (tai osittain ehkä nykyinenkin) teollisuusalue. Sehän ei menoa haitannut, päinvastoin. Olutta oli tarjolla jos jonkinlaista ja ihmisjoukolla oli rosoisissa kulisseissa mukavaa. Erityismaininta on annettava Heiden Petersin pale alelle, jota maistoimme jo edellisenä päivänä Street Food Thursdayssä. Herkullista! Poistuimme festareilta ihmisten aikoihin, sillä sää oli illalla jo melko viileä ja ulkosalla istuskellessa tuli vilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti