Sivut

torstai 20. helmikuuta 2014

Terävät alle Rantasalmella

Vietin aivan ihanan viikonlopun Rantasalmella Järvisydämen lomakeskuksessa. Paikalla oli lauma avioliiton kylkiäisenä saamiani serkkuja, joiden kanssa on aina hauskaa. Ainut harmillinen puoli tässäkin viikonloppureissussa oli se, että ajomatka oli kohtuuttoman pitkä verrattuna perillä viettämäämme aikaan.

Perjantai-iltana työpäivän päätteeksi tehdyn ajorupeaman jälkeen pääsimme onneksi pitopöydän ääreen ravintola Piikatyttöön. Kyseessä on keskiaikatyylinen, tunnelmallinen ravintola. Miljöö on hieno ja ruuassa ei ollut moitteen sijaa ainakaan tällä meidän vierailullamme.

Ennen ruokailua pääsimme esittelykierrokselle upeaan viiniluolaan ja viinikellariin. Jos minulla olisi jättimäinen talo ja siellä takkahuone, sisustaisin sen vähän samaan tyyliin kuin viiniluola oli sisustettu. Komea paikka. Valitettavasti minulla ei ole sieltä kuvia, joten teidän on nyt vain uskottava sanaani tai käytävä itse katsomassa.


Lauantaina kävelimme mökiltä luistinvuokraamoon, sovittelimme sieltä kamat lainaan ja kiinnitimme terät kenkiin. En ollut koskaan aiemmin kokeillut retkiluistelua ja edellisestä luistelukerrasta ehti muutenkin vierähtää sellaiset 15 vuotta, joten siihen nähden vajaan 30 kilometrin luistelu sujui yllättävän hyvin. Ennakkoon nimittäin ajattelin olevani saman tien turvallani, mutta pysyinkin kaikkien odotusten vastaisesti koko matkan pystyssä.


Retkiluistelureitti kulkee Linnansaaren kansallispuistossa hienoissa maisemissa. Itse tosin keskityin enimmäkseen tuijottamaan jäätä mahdollisten repsottavien kohtien pelossa, joten maisemien katselu jäi vähemmälle huomiolle. En myöskään saanut vuokrakenkiä lukuisista yrityksistä huolimatta jalkoihini niin, että ne eivät olisi painaneet todella ikävästi nilkoista. Lopputuloksena palasin luistelureissun jälkeen mökkiin vasenta jalkaani linkaten, mutta olen tästä tuskaisesta ensimmäisestä kokeilusta huolimatta ehdottomasti sitä mieltä, että retkiluistelu oli tosi hauskaa! Täytyy kokeilla joskus toisenkin kerran.

Kyllä Suomesta löytyy mukavia lomailupaikkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti