Sivut

tiistai 18. helmikuuta 2014

Tampereella ilman siipiä

Kävin kääntymässä Tampereella. Tuloksen voi tiivistää jälleen kerran yhteen sanaan: ähky. Ruuan ahtamisen lisäksi kävin museossa. Kuulostaa ehkä ankealta, mutta oli kaikkea muuta.

Kuten yleensä, olin reissussa paremman puoliskon kanssa. Heti kättelyssä menimme kiertelemään kauppahalliin, joka oli juuri niin ihana paikka kuin kuvittelinkin. Sympaattisia pieniä kahviloita, ravintoloita ja myymälöitä oli sulassa sovussa hallin täydeltä. Lounaaksi nautimme herkulliset annokset sushia Norimarussa.


Museokeskus Vapriikissa järjestettiin tuona viikonloppuna Vapriikki Vintage -tapahtuma. Torilla myytiin tapahtuman nimen mukaisesti kaikenlaista vintagea, kuten vaatteita, kenkiä, laukkuja ja teemaan sopivia huonekaluja. En ollut ihan ajan tasalla tapahtuman ideasta, joten minulle tuli yllätyksenä joidenkin vierailijoiden omistautuneisuus asialle: tapahtumassa hiihteli yllättävän monta päästä varpaisiin vintage-tyyliin pukeutunutta tyyppiä. Tyylikästä porukkaa!


Vapriikissa on esimerkiksi Suomen Jääkiekkomuseo ja Tampereen luonnontieteellinen museo, jotka molemmat kiersimme läpi. Parempi puolisko intoutui laukomaan jääkiekkosimulaattorissa kiekkoa maaliin, ja hyvinhän se sujui. Vapriikin tiloissa on museoiden lisäksi erilaisia näyttelyjä, joista tsekkasimme kiinnostavan Innovaatiot-näyttelyn ja monipuolisen Tampere 1918 -näyttelyn. Olisin halunnut käydä Vapriikin museoiden lisäksi myös Sara Hildénin taidemuseossa, mutta valitettavasti se on juuri nyt suljettu näyttelyn vaihdon vuoksi.


Tampereella on varmaankin tämän maan paras tarjonta kanansiipiravintoloista, mutta menimme silti siipiravintolan asemesta illalliselle Bodega Saludiin. Ähkyltä tämä päätös ei meitä säästänyt. Tapakset maistuivat alkuruokina, punaviini lämmitti, tunnelma oli rento ja pääruuat olivat herkullisia. Ruuista ei ole kuvia, koska keskityin syömiseen ja seuraan sen sijaan, että olisin tiiraillut annoksia kameran linssin läpi. Loppuilta menikin sitten ylensyönnistä toipuessa. Hauskaa oli, kiitos Tampereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti