Sivut

tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 matkailusaldo

Vuonna 2013 tuli matkustettua lentokoneella 28 240* kilometriä. Junalla taitettuja kilometrejä kertyi 780*, mikä ei ole paljon, mutta kuitenkin enemmän kuin koskaan aiemmin ulkomailla, sillä yleensä olen matkustellut autolla tai lentäen. Nukuttuja hotellihuoneita kertyi seitsemän, joiden lisäksi majapaikkana toimi yksi vuokramökki. (*Luvuissa ovat mukana ainoastaan ulkomaanmatkoista kertyneet kilometrit. Lentokilometrit on luntattu Momondosta, junakilometrit sieltä sun täältä.)

Tammikuussa, kolme viikkoa sen jälkeen kun olimme palanneet Torreviejasta ja Barcelonasta, lensimme todellisiin helteisiin Thaimaahan. Tammikuu vaihtui helmikuuksi Phuketin Karon Beachilla, josta siirryimme Khao Lakiin. Teimme snorklausretkiä muun muassa Similanin saarille ja Surinin saarille, ja snorklauksen lumoissa kärvensin itseni polttavassa auringossa. Ajelimme skootterilla hienolle Lam Pi -vesiputoukselle vilvoittelemaan, kävimme kalassa, kävelimme kilometritolkulla Phuketin pehmeähiekkaisia hiekkarantoja ja söimme kahden viikon ajan suussa sulavia herkkuja. (En kestä! Tätä Thaimaan-matkaa on suoraan sanottuna kauheaa muistella tässä vaiheessa vuotta, kun matkakuume nimenomaan jonnekin todella kirkkaiden vesien ääreen auringonpaisteeseen on pahimmillaan.)


Paratiisista nauttimisen jälkeen keskityin työntekoon ja opiskeluun. Poistuin kotimaan kamaralta seuraavan kerran huhtikuussa, ja silloinkin kyseessä oli pikainen käynti Tallinnassa. Toukokuussa koitti jokakeväiseksi perinteeksi muodostunut matka Berliiniin. Ihastelimme kirsikankukkia Botanischer Gartenissa, insinöörien kyhäelmiä tekniikkamuseossa, taidetta Salvador Dalín näyttelyssä ja Itä-Saksan kummallisuuksia DDR-museossa. Matkalla tuli myös shoppailtua ja tietysti syötyä ja juotua hyvin.Kesäkuussa pakkasimme uutukaiset rinkat kantoon ja lensimme Düsseldorfiin, josta aloitimme junamatkamme Euroopassa. Düsseldorfista matka jatkui Kölniin, Pariisiin ja Lontooseen. Olipahan kaupunkilomaa kerrakseen!Lokakuussa tuli harrastettua pientä Suomi-matkailua Meri-Teijon mökkikylässä. Ruska oli parhaimmillaan, aurinko paistoi ja fondue maistui. Joulukuun alussa olimme itsenäisyyspäivänä Nurmeksessa sukulaisten hoteissa. Koko pitkä syksy meni siis tiukasti työn parissa muutamaa kotimaanmatkaa lukuun ottamatta. Joulukuussa aatonaattona lensimme Alicanteen ja edellisen joulun tapaan hurautimme sieltä bussilla majapaikkaamme Torreviejaan suomalaista joulua pakoon.Listauksesta käy ilmi, että vuosi 2013 oli matkailumäärältään allekirjoittaneelle tyypillinen: yksi pidempi matka kesällä ja toinen talvella, muutama lyhyempi reissu keväällä ja syksyllä, ja lisäksi jonkin verran kotimaassa pörräilyä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ensi vuoden matkailusaldosta on tulossa hyvinkin kiinnostava ja matkapäiviä kertyy huomattavasti tätä vuotta enemmän. Heti alkuvuonna on tiedossa kotimaassa suhailua ja keväämmällä tulee mitä luultavimmin kehiteltyä muitakin pienempiä reissuja (kuka sitä nyt kotonaan jaksaisi möllöttää!). Muiden matkasuunnitelmien osalta palaan asiaan myöhemmin – polkaistaan nyt ensin uusi uljas vuosi kunnolla käyntiin. Tänään kaivetaan kuohuvat esiin ja toivotetaan onnellista uutta vuotta! Minne te aiotte matkustaa vuonna 2014?

2 kommenttia:

 1. Huikean hieno vuosi sinulla takana! Ja toivottavasti ainakin yhtä upea edessäpäin! Mahtavaa vuotta 2014 siis sinulle!

  Meillä iso reissu on vielä kesken ja paluu kotiin tapahtuu vasta maaliskuun lopussa. Uusia reissuja on kyllä jo suunniteltu, haaveena olisi päästä ensi kesänä alpeille polkupyörien kanssa. Ja ehkäpä samanlaisiin puuhiin myös syksymmällä Ruotsin puolelle. Mutta toiveena olisi myös ihan pysytellä kotona ja nauttia siitä tavallisestakin arjesta... :) Mainio blogi sinulla, pitää jostain lohkasta enemmän aikaa ja tutkia vielä tarkemmin!

  terveisin, Maiju ja maailma on sun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, samoin! :)

   Teillä se vasta mahtava vuosi on ollutkin! Olen seurannut suurella mielenkiinnolla mahtavaa reissuanne. Kiva kuulla, että matkaa on vielä edessä kuukausia. Olen varma, että teidän kirjoituksistanne ja vinkeistänne on vielä monessa käänteessä hyötyä tulevaisuudessa! ;)

   Polkupyörämatka Alpeille kuulostaa todella hienolta, niihin maisemiin ei kyllästy koskaan. Alpeilla on tullut itsekin pyörittyä monen monta kertaa - tosin autolla, ei polkupyörällä. Ihmettelimme 2012 kesällä polkupyöräilijöiden sitkeyttä Passo dello Stelvion reitillä (on muuten komea reitti!). Nostan siis hattua teille!

   Poista