Sivut

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Random-vinkkejä kolmeen kaupunkiin

Rikon hiljaisuuden muutamalla sekasikiövinkillä Berliinistä (jossa kävin perinteitä kunnioittaen toukokuussa) sekä Lontoosta ja Pariisista (joissa molemmissa kävin nyt jo menneellä kesälomallani).

Berliini: Kreuzberg

Jos et säikähdä rosoisuutta, rapisevaa maalia, graffiteja ja töhryjä, Kreuzbergin kaupunginosa on sinulle juuri oikea paikka. Ulkoa rähjäiseltä räkälältä näyttävä ravitsemusliike voi osoittautua sisältä trendikkäästi remontoiduksi italialaisravintolaksi, jonka tarjontaa ei kuitenkaan ole hinnalla pilattu. Kreuzbergissä on laaja valikoima mutkattomia ravintoloita ja baareja, joita kaikkia yhdistää edullinen hintataso ja rento meininki. Maistele lasillinen weinschorlea terassilla ja nauti ympärillä pyörivästä iloisesta puheensorinasta ja hipsteritunnelmasta.


Tämä Atlanticin aamiainen olisi varmaankin näyttänyt paremmalta kuvassa, jos kuva olisi otettu ennen kuin osa sapuskasta on jo nielaistu. Nälkä kelvannee tekosyyksi?

Kreuzbergin ravintolatarjonnasta löytyy myös kivoja aamiaispaikkoja. Esimerkiksi Atlantic (Bergmannstraße 100, U Mehringdamm tai U Gneisenausstraße) ja Morena (Wiener Straße 60, U Görlitzer Bahnhof) tarjoavat maukkaita ja runsaita aamiaisia. Yksinkertaisesti nam! Allekirjoittaneen mielestä tuorepuristettu appelsiinimehu on kerrassaan vastustamatonta, ja Morenasta sitä saa. Iso mehulasillinen on harmillisen hintava, nelisen euroa, mutta mehu on täydellistä. Ja drinkkejähän sekä Morenasta että Atlanticista saa toki myös.  

Lontoo: Camden Markets

Varaa kunnolla aikaa, sillä täältä et selviä hetkessä ulos. Camdenin markkinoilta löytyy ihmeteltäväksi ja ostettavaksi mitä vain tavaraa ja vaatetta. Tarjolla on esimerkiksi hyvät valikoimat goottihenkisiä vetimiä myös perheen pienimmille.Markkinoilla on läsnä värejä ja tuoksuja kaikkialta maailmasta kuin basaarissa konsanaan. Kylmää siideriä löytyy The Cubanista (The Stables Market, Chalk Farm Road). Ruokapuolelta voit kokeilla vaikkapa meksikolaista tai kiinalaista katuruokaa – tai molempia. Muista pitää laukustasi kiinni, sillä myös taskuvarkaat viihtyvät Camdenissä.


Pariisi: Oberkampf-katu

Tällä kadulla voit viettää koko illan lennähdellen vaivattomasti baarista toiseen. Hintataso Oberkampfin baarikeskittymässä on yleisesti ottaen edullisempi kuin vaikkapa turistien kansoittamassa latinalaiskorttelissa, missä myös on kivoja baareja. Pidä silti mielessä, että Pariisissa olut on kallista joka paikassa, siis myös Oberkampfilla. Kannattaa pitäytyä viinissä, mikäli lompakko ei voi paksusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti