Sivut

tiistai 8. tammikuuta 2013

¡Viva Barcelona!

Suomalainen joulu ei oikein innostanut toista vuotta putkeen, joten syyskuussa varasin matkan Espanjaan. Kuten aina pyhien tienoilla, matkat olivat aikamoisissa ryöstöhinnoissa. Alicanteen ja takaisin lentämisen hinta nostatti hien otsalle, joten tutkin muitakin vaihtoehtoja. Kävi ilmi, että oli halvempaa tehdä pienimuotoinen yhdistelmämatka.


Helsinki–Alicante–Helsinki -lentojen sijaan oli edullisempaa ottaa menolennot Alicanteen, sieltä muutaman päivän päästä Barcelonaan, Barcelonasta hostelli kolmeksi yöksi ja paluulennot Helsinkiin. Yhden kohteen sijaan sainkin siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vieläpä samaan hintaan.


Barcelona oli uusi tuttavuus, jonne voisin vannoa palaavani takaisin. Kolme yötä oli sen verran lyhyt aika, että kaupungin ilmapiiristä jäi vielä aimo lohkare tunnustelematta ja moni kolkka katselematta. Päiväsaikaan tuli kierreltyä muutamat pakolliset turistipyydykset, iltaisin nautiskeltua maittavista tapas-annoksista ja pintxoista, hyvästä viinistä ja Barri Gòticin tunnelmallisuudesta. Ei lainkaan hassumpi tapa viettää joulun välipäiviä!

Tässä vähän tunnelmia reissusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti