Sivut

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Apinoita, norsuja, rapuja ja vedenalaista elämää

Jatketaanpa vielä Thaimaan kehumista.

Varaaneja, käärmeitä, lintuja, lehmiä, aaseja. Lähes autioita rantoja, merestä jyrkästi kohoavia saaria, tiheää metsää, kirkkaita turkoosinsinisiä vesiä, mangrovea. Eläinten ja maisemien ihmettelyä ja ihastelua voi Koh Lantalla harrastaa ainakin kävellen, snorklaten, uiden, skootterilla ajaen ja meloen.Vedenpinnan yläpuolella on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta kannattaa vilkaista myös pinnan alle. Vilkaisu tosin voi venähtää hyvinkin pitkäksi, sen verran ihmeellisiä maisemia siellä on.


En ole koskaan nähnyt niin paljon kaloja kuin Thaimaassa snorklatessa. Yhtään liioittelematta voin sanoa, että niitä oli niin paljon, että ne törmäilivät sukelluslaseihin. Vedenalaiset näkymät olivat ällistyttäviä, ja snorklatessa vierähtikin ensimmäisen keikan jälkeen monta päivää. Koh Lantalta on hyvät yhteydet mahtaville snorklausapajille, kuten Koh Rokille. Jos aloittaisin sukelluksen, tekisin sen Thaimaassa.


Karvaisia sukulaisiamme apinoita näytti myös riittävän. Mangrovemetsän joella ne tekivät invaasion pitkähäntäveneeseemme, kun paikalliset jakoivat niille hedelmiä. Veneretken ohella apinoita tuli nähtyä Tiikerinluolatemppelillä Krabilla ja apinarannalla (Monkey Bay) Phi Phi Don -saarella. Ketteriä ja näppäriä otuksia, jotka vievät tilaisuuden tullen pahaa-aavistamattoman turistin tavarat.Iltaisin Koh Lantan rannalla kävellessä harmitti, kun tiesi, millainen kuhina hietikossa kävi, mutta pimeässä ei nähnyt mitään. Ranta oli täynnä vikkeliä rapuja. Niistä ehti nähdä vilauksen hotellien kohdalla, kun rantahietikkoon kajasti valoa. Yritin kuvata saksikäsiä kännykkäkameran yökuvauksella, mutta arvaahan sen, miten hyvin se onnistui.


Kliseinen norsulla ratsastaminen piti tietysti myös kokea. Se saikin olla ensimmäinen ja ainoa kerta (vaikkakin vannomatta paras). Norsu oli oikein mukava ja rauhallinen tapaus, mutta kiikkerä istuin sen selässä ei herättänyt turvallisuudentunnetta. Minun kävi norsuparkaa sääliksi.

Koska minulla ei ole miinuksia, joita listata, tässä Koh Lantan plussat tiivistettynä:
  • mahtavat maisemat veden alla ja päällä
  • eläimet
  • aktiviteetit
  • rauhallisuus
  • riittävät ostosmahdollisuudet ja ravintolatarjonta
Vastalauseita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti