Sivut

lauantai 19. marraskuuta 2011

Tärkeintä on tunnelma

Kuten sanottu, maailmasta eivät kiinnostavat paikat lopu. Nelliinan postaus New Yorkista aiheutti taas lievän hingun rapakon taakse.

New York on yksi niistä paikoista, joita pidän omina pakko nähdä -kohteinani. Tarvitseeko intoa käydä joskus New Yorkissa perustella? Ehkä.

Kaupunki houkuttelee, koska siellä on niin paljon legendaarisia maamerkkejä, kuten nyt vaikka Vapaudenpatsas ja elokuvista ja tv-sarjoista tuttu Brooklyn Bridge.

Amerikkalaiset hallitsevat melko suvereenisti länsimaista elokuva- ja tv-historiaa, ja New Yorkista löytyy erityisen paljon sitä kautta tuttuja paikkoja. Leffojen ja rikossarjojen ystävänä voin sanoa, että olisihan niitä mukava päästä katsomaan.

Muita hyviä syitä: museot, kuten modernin taiteen museo MoMA, ruoka ja juoma, Central Park, yöelämä, Coney Island, ihmispaljous.

Ja se tunnelma.

Ainakin Berliinin kohdalla puheet pitävät paikkansa: kaupungissa on omanlaisensa, erityinen tunnelma. Niin on kuulemma New Yorkissakin. En usko, että jutut ovat tuulesta temmattuja, mutta paha sanoa, ennen kuin olen itse käynyt katsastamassa paikan.

Isosta Omenasta haaveilevia voivat kiinnostaa Alli Haapasalon kaupungista kertovat jutut Mondon sivuilla. Niistä löytyy varmasti muutama syy lisää suunnitella reissua New Yorkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti