Sivut

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Reittihelmi: Passo dello Stelvio

Muistelin viime kesän telttareissun ajoreittiä ja päätin jakaa osan hienoista maisemista kanssanne. Nyt on siis vuorossa vuoristoreittivinkki Lago d’Iseolta pohjoiseen Spondignaan. Tämä Stelvion kansallispuiston halki kulkeva reitti on todella ajamisen arvoinen ja napsahti listallani suoraan hienoimpien Alppireittien kärkisijoille. Passo dello Stelvio on itäisten Alppien korkeimmalla sijaitseva päällystetty tie, ja voi pojat, niitä maisemia.


Nautiskelimme elokuussa Iseo-järvellä helteisestä Italiasta, kunnes oli pakko lähteä valumaan kotia kohti. Elokuun alussa jätimme Iseon kauniit maisemat ja lähdimme ajamaan kohti pohjoista Iseon itäpuolta pitkin monta pimeää tunnelia sisältävää tietä. Tätä tietä numero 42 seurailimme Edolon ohi, kunnes käännyimme pienemmälle tielle kohti Monnoa. Piakkoin tie oli 1852 metrissä ja maisemat olivat sen näköiset.

Pieni tie päättyi Grosioon, josta jatkoimme isompaa tietä numero 38 Bormioon päin. Vaikka tie oli edellistä isompi, se oli täyttä serpentiiniä. Nousimme mahtavissa maisemissa puurajan yläpuolelle 2760 metriin.

Matkalla näytti tältä (kuvat saa suuremmiksi napsauttamalla).Alpeilla ajellessa jaksan muuten joka kerta ihmetellä niitä intohimoisia urheilijoita, jotka pyöräilevät jyrkillä serpentiiniteillä. Ja nyt ei puhuta prätkistä. Polkupyörällä sitkuttaminen ei näyttänyt kovin nautinnolliselta Stelvion solassa, mutta jollain tasolla kyllä ymmärrän urheiluhengen, kun näitä maisemia katselen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti