Sivut

torstai 21. kesäkuuta 2012

Keskikesän mökkipakkokarkuri

Juhannus, tuo valoisan yön iloinen juhla. Rentouttava viikonloppu suomalaisesta luonnosta ja elämästä nauttien. Kodikas mökki järven rannalla, keskikesän ja grillin ihastuttava tuoksu, pehmeiden aaltojen liplatus laituriin.

Tai itikoiden armeijan, tihkusateen, jäätävän kylmän sään ja ampiaisten valtaaman ulkohuussin kruunaama ratkiriemukas yhdistelmä. Viikonloppu alkeellisella (mutta erittäin kalliilla) mökillä ryteikön keskellä älyttömän ajomatkan ja helvetillisen ruuhkan päässä kotoa.


Jotain edellä mainittujen kaltaista ja kaikkea niiden väliltä on tullut koettua. Mökkijuhannukset pitävät onnistuneiden juhannusten tilastossani häntäpäätä. Valitettavasti koko paketti on äärimmäisen harvoin säätä, mökkiä ja seuraa myöten ideaalikuosissa, vaikka kuinka yrittäisi.

Tilaston kärjessä ovat ei-vietetyt juhannukset (kuten vuonna 2008, jolloin kulutin juhannuspäivän autossa Alppeja ylittäen), juhannukset ulkomailla (menee osittain edelliseen kategoriaan, koska muualla jussin juhlintaa ei juuri tunneta) ja kaupunkijuhannukset (kuten vuonna 2001, jolloin vietin jussin mainiossa seurassa Meilahdessa kalliolla meren rannalla).

Tänä vuonna olen tuulimyllyjen maassa. Edellinen keikka Amsterdamiin kului tiiviisti työn parissa, mutta toisin on tällä kertaa. Saa nähdä, kuinka paljon neljässä päivässä ehtii.

Toivottavasti sää suosii täällä kotimaassa. Rentouttavaa juhannusta kaikille!

2 kommenttia: