Sivut

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Romanttisella tiellä

Yksi Saksan parhaista matkailureiteistä on mielestäni Romantische Straße. Füssenistä Würzburgiin kauniissa maalaismaisemissa mutkittelevan reitin varrelle mahtuu lukematon määrä nähtävää. Reitti on noin 350 kilometriä pitkä, mutta sen ajamiseen kannattaa varata rutkasti enemmän aikaa kuin kilometrimäärästä voisi päätellä. Romanttisella tiellä ei huristella nami laudassa, vaan maisemista nautitaan verkkaisesti edeten ja vähän väliä pysähdellen.lähde: www.romantischestrasse.de

Tie mutkittelee hienoissa luonnonmaisemissa: on vehreää, mäkistä ja rauhallista. Alkumatkasta reitti seurailee Lech-jokea. Vanhoja ristikkotaloja ja komeita linnoja ilmestyy näkyviin mutkaisen ja mäkisen reitin kätköistä. Romanttisella tiellä ei tarvitsekaan tyytyä maisemien katseluun (vaikka ne huiman kauniita ovatkin), vaan tieltä kannattaa poiketa ihastelemaan hyvin säilyneitä, toinen toistaan komeampia pikkukaupunkeja.


Reitin seuraaminen käy ajoittain työstä, joten Romantische Straßen kylttejä kannattaa seurata silmä kovana. Huti ajaminen kaupunkipysähdysten jälkeen on enemmän kuin todennäköistä, mutta onneksi oikea tie löytyy aina pian uudestaan.Suosikkipaikkojani romanttisen reitin varrella ovat Dinkelsbühl ja Rothenburg ob der Tauber. Molemmissa on ihanaa vanhan ajan tunnelmaa ja ristikkotaloja löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Rothenburg o.d.T:ssa pääsee kävelemään pitkät pätkät kaupunkia ympäröivää muuria pitkin, ja mikä parasta, lysti on täysin ilmaista.


Reitin alkumatkasta voi halutessaan kokea äärimmäisen turistielämyksen survoutumalla Neuschwansteinin linnan jonoon. Linna on turistipyydyksenä Saksan pahimpia, olihan se Disneyn Prinsessa Ruususen linnan esikuva. Tämä takaa, että paikalla on perinteisten aasialaisryhmien lisäksi järjetön määrä amerikkalaisia matkailijaryhmiä. Jos linnan näkeminen ulkoa riittää, tuskaa ja vierailuun kuluvaa aikaa saa pienennettyä nappaamalla alhaalta shuttlebussin ylös Marienbrückelle. Sieltä on otettu kaikki ne kuuluisat kuvat tästä kauniista linnasta.Romanttinen tie päättyy pohjoisessa Würzburgiin, mutta romantiikannälkäinen matkailija voi jatkaa sieltä vielä parisataa kilometriä pohjoiseen. Kasselin lähellä sijaitsee Hann. Mündenin pikkukaupunki, joka on ristikkotaloineen vailla vertaansa. Vajaat parisataa kilometriä lisää ja vastaan tulee Celle – mutta silloin onkin ajeltu jo hyvän matkaa Fachwerkstraßea, Saksan ristikkotaloreittiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti