Sivut

torstai 21. elokuuta 2014

Päiväretkellä Espanjassa, osa 2: Villajoyosa ja Altea

Päiväretkemme Espanjan rannikolla jatkui Alicantesta kohti Villajoyosan värikästä kylää. Laitoimme auton parkkiin ja teimme pienen kävelyretken ihastellen vähän sinne sun tänne vinksahtaneita eri väreillä maalattuja taloja. Kylä on sympaattinen kuin mikä! Tarinan mukaan talot on maalattu mahdollisimman erottuviksi, jotta kalastajat näkisivät ne helpommin.
Villajoyosan ranta näytti hyvin kutsuvalta ja väkeä makoilikin rannalla runsaasti. Me emme pistäneet pitkäksemme rannalle emmekä pulahtaneet mereen polskimaan, vaan aistimme iloisen värisen kylän laiskaa lomatunnelmaa rantakadulla tallustellen.


Villajoyosasta jatkoimme matkaa Alteaan ja tarkemmin sanottuna sen vanhaankaupunkiin. Altea on Villajoyosan vastakohta: kun Villajoyosassa riittää värien riemua, Altea on kauttaaltaan valkoinen. Hillityn kaunis kaupunki valkoisine taloineen vie ajatukset Kreikkaan.Jos Villajoyosa on vanha kalastajakylä, Alteassa puolestaan ei voi välttyä taiteelta ja käsitöiltä. Lähes jokaisen ikkunan ja oven kohdalla on esillä tauluja, koristeellisia aurinkovarjoja tai käsin valmistettuja vaatteita, tai vähintään on kyltti, jossa mainostetaan artesaani-sitä-sun-tätä. Kaikki on kuitenkin tyylikästä ja kaupungin hillittyyn ulkoasuun sopivaa: ei kirkuvan räikeitä mainoskylttejä tai vilkkuvia valoja.
Istahdimme Alteassa kuuluisan sinikupolisen kirkon kupeeseen terassille, sillä päivän kuumimmat hetket alkoivat olla käsillä. Mietin, että jälleen kerran auton vuokraaminen kannatti. Näitäkään paikkoja ei olisi muuten tullut nähtyä.


Mitkä ovat sympaattisimmat pikkukylät, joita teidän reitillenne on osunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti