Sivut

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Pieni pala Saksaa Helsingissä

Kalsea lauantaiaamu Helsingissä muuttui vähintään kymmenen pykälää aurinkoisemmaksi Crustumin aamiaisbuffetilla. Viiskulman saksalaiskahvilassa on kodikas ja kansainvälinenkin tunnelma. Paikka on melko pieni ja selvästi suosittu, eikä turhaan.

Aamiaisella oli tarjolla montaa laatua ihanaa, tuoretta leipää. Päältä rapsakkaa, mutta sisältä pehmeää. Kuten leivän pitää ollakin. Tuli heti mieleen Saksa tai jokin muu eurooppalaisempi maa. Ei tietoakaan kauppojen ankeista muovipussileivistä. Eipä yllätys, sillä Crustum on myös leipomo. Leipäreseptit ovat tietysti Saksasta.


Herkkuleipien päälle sai kasata leikkeleistä, kasviksista ja juustosta haluamansa keon lisukkeita vatsaa täyttämään. Tarjolla oli lisäksi muutamaa eri tuoremehua, poikkeuksellisen herkullista kahvia, jogurttia ja leivoksia. Kaikki maistuivat enemmän kuin hyvältä. Ystävällinen palvelu pelasi ja noutopöytään tuotiin jatkuvalla syötöllä lisää tarjottavia.

Paikka oli lauantaina täynnä väkeä. Mukavan kiireetön puheensorina – myös saksaksi – täytti tilan ja lehtitelineessä pilkotti myös saksankielisiä lehtiä. Kaiken tämän saksalaisuuden takia mielleyhtymä kesään ja lomaan oli väistämätön. Crustum sai hymyn kohoamaan kasvoille niin ruuan, tunnelman kuin seurankin ansiosta. Harmi, etten asu naapurissa. Silloin kävisin useamminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti