Sivut

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Ja paratiisi sijaitsee...

Olin myyty jo ensimmäisenä päivänä.

Reilun puolen tunnin matka pitkähäntäveneellä vei meidät Chicken Islandille käsittämättömän kirkkaiden vesien ja valkoisena hohtavan hiekan ääreen. Kahlasin pehmeän lämpimässä meressä, joka kiilsi turkoosina auringossa. Työ, sohjoinen talvi ja viimassa paleleminen unohtuivat sekunneissa. Olin paratiisissa.


Tammikuinen parin viikon reissu lämpöön koostui viikosta Krabilla Ao Nangissa ja viikosta Koh Lantan saarella. Nyt ymmärrän, miksi niin monet matkustavat Thaimaahan kerta toisensa jälkeen. Luonto ja ilmasto ovat Thaimaan ykkösvaltteja matkailukohteena. Ruoka tulee hyvänä kakkosena. Edulliset hinnat, hyvä palvelu ja monipuoliset lomanviettomahdollisuudet lyövät lisää vettä myllyyn.


Ao Nangista on hyvät veneyhteydet lähisaarille, joilla on mannerta kauniimmat rannat. Ja nyt puhutaan todella kauniista rannoista! Retket kannattaa ostaa paikallisilta matkanjärjestäjiltä. Paikallisten hinnat ovat noin kolmasosan tai neljäsosan siitä, mitä retkistä joutuu pulittamaan suomalaisille matkatoimistoille.


Jos kaipaa vaihtelua vesiurheiluun, päivän kuntoilut saa hoidettua myös Tiikerinluolatemppelillä. Siellä pääsee kapuamaan yli 1200 jyrkkää ja vähemmän jyrkkää askelmaa huipulle pystytetyn buddha-patsaan luo. Matkalla voi nähdä liudan apinoita, jotka ovat valloittaneet käymälärakennuksen. Kiipeäminen on vaivan arvoista, sillä maisemat ovat ylhäältä todella kauniit.


Ao Nangissa on helppo liikkua kävellen. Kaupunki on pieni, mutta siellä on paljon ravintoloita, kauppoja ja muita palveluita. Ostosten teko on edullista, kun muistaa tinkiä kaupoilla hymyssä suin. Pesuloita on paljon ja niiden hinnat ovat halvat, joten matkalle voi huoletta lähteä pienemmälläkin vaatevarastolla.

Ravintoloissa curryt ovat maukkaita, herkullisen mausteisia ja edullisia. Niiden tulisuus vaihtelee huomattavasti. Curryruokien lisäksi suosittelen katukojujen täytettyjä noin euron maksavia lettusia. Ne ovat herkullisia ainakin banaanilla tai sitruunalla ja sokerilla täytettyinä. Myös kanavartaat satay-kastikkeella maistuvat pieneen tai isompaankin nälkään.


Päällimmäisenä matkasta jäivät mieleen rannat ja ruoka. En ole koskaan nähnyt yhtä kauniita rantoja ja yhtä kirkkaita vesiä. Mausteisen ruuan ystävänä reissu oli minulle yhtä juhlaa joka aterialla. Pidän enemmän kuin todennäköisenä, että Thaimaa kutsuu toistekin. Onko lukijoissa tottuneita Thaimaan-kävijöitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti