Sivut

perjantai 15. elokuuta 2014

Päiväretkellä Espanjassa: Santa Bárbaran linna

Kävin kesälomalla Espanjan Torreviejassa morjestamassa sukulaisia. Eräänä päivänä vuokrasimme auton ja lähdimme kiertelemään rannikon nähtävyyksiä Torreviejasta pohjoiseen.


Noin viidenkymmenen kilometrin päässä Torreviejan pohjoispuolella sijaitsee Alicanten kaupunki. Se on Espanjan Alicante-nimisen (katalaaniksi Alacant) maakunnan pääkaupunki Valencian itsehallintoalueella. Costa Blancalla sijaitsevassa Alicanten kaupungissa on noin 300 000 asukasta, eli aivan pienestä kyläpahasesta ei ole kyse. Alicantessa riittää hienoa rantaa, ja aiempien käyntieni perusteella arvioisin, että kaupungissa on myös kohtalaisen hyvät shoppailumahdollisuudet. Minä en kuitenkaan ollut siellä rantaelämän tai rättien pöllyttämisen vuoksi.


Kuten on ehkä käynyt selväksi, pidän linnoista ja tykkään käydä katselemassa niitä matkoillani. Alicantessa ei voi olla huomaamatta korkealla Monte Benacantil -kukkulan päällä siintävää Santa Bárbaran linnaa (Castillo de Santa Bárbara). Se on yksi Espanjan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista. Linnassa käynti oli jäänyt väliin aiemmilla matkoillani Alicantessa, joten tällä reissulla päätin, että haluan vihdoin päästä sinne.
Lämpötila oli jo aikaa sitten hurahtanut yli 30 asteen rajapyykin, kun saavuimme aamupäivällä Alicanteen. Paahtavassa Espanjan auringossa olin tyytyväinen, että Santa Bárbaran linnaan pääsee nousemaan hissillä. Kaikenlainen rappusten kapuaminen siinä helteessä olisi taatusti saanut hien virtaamaan. Hissin luo johtaa mukavan viileä käytävä rantabulevardin tuntumasta. Linnan pääsymaksu on kolme euroa, mikä on mielestäni suorastaan naurettavan edullinen maksu komean linnan tutkimisesta ja upeista maisemista, jotka linnasta avautuvat. Kyllä kannatti käydä! Lisätietoa Santa Bárbaran linnasta löytyy esimerkiksi Alicante turismon sivuilta.


Mitä hienoja linnoja tai näköalapaikkoja te olette löytäneet Espanjasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti